Repair Café Lelystad druk bezocht

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Repareer ze in het Repair Café
Repair Café Lelystad is een initiatief dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, dat reparatiekennis wil behouden en dat – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in Lelystad wil versterken.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker.

Vele Lelystedelingen hebben inmiddels Het Repair Café Lelystad gevonden. Niet alleen worden defecte apparaten gemaakt, het ook een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Het Repair Café Lelystad is elke laatste zaterdag en elke 2e woensdag, op een oeven week, in de winkel van DuurzaaminLelystad aan het Stadhuisplein. Terwijl u wacht kunt u daar rustig rondlopen en zich laten inspireren door de vele duurzame voorbeelden uit de stad die daar geëtaleerd zijn.

Lees meer…
20160102_141101

Share