Noppies hoofdkantoor

Sociaal en duurzaam
Noppies streeft ernaar alle productieprocessen uit te voeren op een economisch, sociaal en milieuvriendelijk correcte en duurzame manier. Met duurzaam doelen wij op een bedrijfsvoering die rekening houdt met de wensen en behoeften van de huidige generatie, maar ook onze toekomstige generaties.
 
Fabrieken
Noppies is zelf geen eigenaar van de fabrieken waar onze producten geproduceerd worden. Onze productie vindt plaats over de hele wereld, in verschillende fabrieken. We werken samen met tussenpersonen om de coördinatie en het contact met deze fabrieken zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Kleding wordt vaak geproduceerd in landen waar respect voor mensenrechten minder ontwikkeld is. Wij proberen invloed uit te oefenen bij partners in het buitenland, om betere werk-omstandigheden en milieubewustzijn te creëren bij de producenten.
 
Onze mensen
Wij voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die bijdraagt aan het succes van Noppies. We streven ernaar om de mensenrechten van onze eigen werknemers en die van werknemers van onze leveranciers, tussenpersonen en klanten te bewaken. En één van de belangrijkste standaarden in ons productieproces is natuurlijk het respecteren van alle child safety regels.

Chemicaliën
Noppies neemt, voor zover mogelijk, alle voorzorgsmaatregelen die beschikbaar zijn om gevaarlijke chemische stoffen te weren uit het productieproces van onze kleding. Zo hebben wij de BSCI standaard van de Foreign Trade Association geadopteerd. Dit houdt in dat meer dan 90% van de fabrieken waar onze collecties worden geproduceerd BSCI approved zijn. De BSCI waakt ervoor dat bedrijven in haromonie en met sociale verantwoordelijkheid produceren. Onze productiemiddelen worden dan ook zo efficiënt mogelijk ingezet om verspilling en afval te voorkomen. Voor meer informatie over BSCI:  http://www.bsci-intl.org/.
 
Organisch katoen
Voor onze Esprit for mums collectie werken wij sinds kort met organisch katoen. Organisch katoen wordt verbouwd zonder chemische pesticiden en meststoffen. Deze vorm van het verbouwen van katoen heeft positieve effecten op de algemene kwaliteit van water en milieu.
 
Energiebeleid
We proberen zo duurzaam mogelijk met onze energie om te gaan. Daarom maken we gebruik van virtuele servers en bewegingssensoren voor de verlichting in ons hoofdkantoor. Documenten naar klanten en relaties versturen we zo veel mogelijk digitaal, om papier te besparen. En het inkopen van al onze verpakkingsmaterialen gaat op basis van 100% recyclebare materialen.
 
Steun aan goede doelen
Een belangrijk deel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bestaat uit het ondersteunen van goede doelen. Noppies werkt regelmatig samen met organisaties en stichtingen die zich inzetten voor het welzijn van moeders en kinderen over de hele wereld. Denk aan organisaties als Paint a Future en Stichting Stop Kindermisbruik. Daarnaast doneren we ieder jaar kleding aan hulporganisatie in de landen waar wij opereren.

Lees meer…

Share

Laat wat van je horen

*