Opleiding Natuurgids

Lelystad is een natuurrijke stad en vaak begint die natuur vlak naast de voordeur! Natuurlijk kun je er gewoon van genieten, maar als je, bijvoorbeeld, meer wilt weten over de tientallen vogelsoorten in de stad en daarbuiten, over gewone en bijzondere planten in het openbaar groen en de natuur, over de prachtige paddenstoelen in en buiten onze bossen (Flevoland is de paddenstoelenprovincie van Nederland!), over natuur in je tuin, over landschappen en ecosystemen en nog veel meer dan is de Opleiding Natuurgids van het IVN wat voor jou!

De opleiding start op 6 februari 2019. Dat duurt weliswaar nog even maar in verband met de voorbereiding van de lesstof, de opleiding en alles wat daar verder bij komt kijken, is het wenselijk om te weten hoe groot de belangstelling is.

De opleiding bestaat uit een aantal delen: planten en bodem, dieren, ecologie en ecosystemen en landschap. De opleiding duurt 1,5 jaar. Iedere veertien dagen komen de cursisten op woensdagavond gedurende 2 uur bij elkaar voor een stukje theorie, 1 x per maand wordt er een ‘buitenles’ verzorgd op zaterdagmorgen. Na 1,5 jaar doe je examen. Ben je geslaagd dan ontvang je het officiele diploma IVN Natuurgids. Reken maar dat je heel anders naar de natuur om je heen gaat kijken!

De lessen worden gegeven op verschillende locaties in Flevoland. Aan de gidsenopleiding werken alle IVN afdelingen (Lelystad, Dronten, Zeewolde en Almere) in Flevoland mee. De cursus kost euro 295,00 inclusief een (verplicht) weekend naar Orvelte (september 2019). Je kunt je aanmelden bij het opleidingsteam, mailadres: ngo.ivn.flevo@gmail.com.

Informatie over de opleiding verstrekt Yvonne Nederpel, telefoon 06 442 868 33 of per mail: ycmnederpel@kpnmail.nl
Wil je meer weten over IVN afdeling Lelystad? Kijk dan op de site van IVN Lelystad.

Share