Harry Talen over plannen en mogelijkheden duurzame energie

Harry Talen, vestigingsmanager van de Maximacentrale aan het woord:

‘”Op dit moment hebben we 3 MW aan zonnepanelen op het dak van de Maximacentrale en in 2019 zal het zonnepark ernaast van 30 MW operationeel zijn.
Daarnaast hebben we plannen voor:

  • Bio-gas
  • Batterijen
  • Wind op en om onze centrale
  • Voor de langere termijn zien we ook mogelijkheden voor waterstof als energiedrager van duurzame energie, de vraag voor nu is alleen of we hier kansen voor zien in Flevoland of meer in andere regio‚Äôs in NL (Groningen en Rotterdam).

 
Ook denken we graag mee in het zo duurzaam mogelijk maken van het haventerrein in aanbouw door zo efficient mogelijk gebruik te maken van de diverse energiebronnen en behoeftes. (uitwisselen van energie en gebruik van restwarmte/aardwarmte zijn hierbij mogelijkheden)

Verder is onze doelstelling dat onze gascentrales de back-up functie van het landelijke net blijven vervullen voor de momenten dat er geen wind/zon beschikbaar is. De Maximacentrale is zo ongeveer de centrale die dit het beste kan doen in heel NL (zo snel mogelijk op te starten en zo weinig mogelijk gas te gebruiken voor zoveel mogelijk elektriciteit). Onze doelstelling is een zo minimaal mogelijk verbruik van gas.

Share