Flevobird vliegt duurzame toekomst tegemoet met nieuwe verlichting

LELYSTAD, 5 MAART 2018 – Onlangs zijn een groot aantal led-lampen geplaatst bij Flevobird Logistiek. In slechts enkele dagen tijd werden verschillende kantoren, toiletten en een aantal loodsen voorzien van verlichting. Een groot aantal conventionele lichtbronnen werden tijdens dit proces vervangen. De verandering zal uiteindelijk gaan zorgen voor een besparing op energiekosten en een reductie van de CO2-uistoot.

Dankzij het vervangen van de conventionele verlichting door led-verlichting zal er een CO2-reductie plaatsvinden van 12.210 kg per jaar. Daarnaast zal er jaarlijks een energiebesparing van 21.573 kWh worden gerealiseerd.

Vervanging
Ter vervanging van de conventionele verlichting werden led-panel lights, PS-C lampen en High Bay schotels geplaatst. De led-kantoorverlichting zorgt voor een betere lichtbeleving tijdens het werk, dankzij de frisse uitstraling van de led-lampen. De led-magazijnverlichting zorgt bovendien voor beter zicht in de loodsen. Een aantal conventionele tl-buizen zijn verplaatst naar een andere loods, zodra deze zijn afgeschreven zullen ook deze tl-buizen worden vervangen door led-verlichting.

Lichtkwaliteit
Flevobird Logistiek blijft zichzelf ontwikkelen en streeft continu naar verbetering van alle productieprocessen. Voor het goed uitvoeren van deze processen zijn zij gebaat bij goede verlichting. Goede verlichting zorgt namelijk voor beter zicht, waardoor het risico op fouten wordt verminderd. Led-verlichting heeft ten opzichte van conventionele verlichting een aantal extra voordelen. Een daarvan is dat het licht gelijkmatig rondom wordt verspreid, waardoor er minder onderbelichte plekken zullen voorkomen in een ruimte.

Share